L’Ajuntament d’Olot atribueix al vent i la pluja la caiguda de l’arbre de la Plaça Clarà, la setmana passada

L’Ajuntament d’Olot atribueix a la inclemència meteorològica la caiguda de l’arbre de la Plaça Clarà el passat dia 5 de març.  El dia després de la caiguda, els  tècnics del consorci SIGMA van declarar a OLOT TELEVISIÓ que les primeres investigacions confirmaven la hipòtesis inicial de que la caiguda de l’arbre va ser provocada per un fong que s’alimenta de les arrels i que havia deixat l’exemplar que va caure sense anclatge. Des del SIGMA es va apuntar com a culpable de la proliferació d’aquest fong, que ja existia al terreny, la humitat generada pel sistema de reg que es va instal·lar a la plaça amb la darrera reforma. Tot i aquestes declaracions, l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas assegura que l’ajuntament no ha rebut cap informació oficial al respecte i que, per tant, segueixen pensant que la combinació del fort vent amb el terra humitejat per les pluges dels dies anteriors és el que va fer caure l’arbre.


 

Notícies relacionades: 

El sistema de reg de la Plaça Clarà ha fet proliferar els fongs, responsables de la caiguda d’un arbre aquest dijous
El vent tomba un arbre de 18 metres de la plaça Clarà d’Olot sense causar ferits

Deixa un comentari