Aquest diumenge ha començat el període de prohibició de fer foc en terrenys forestals que es mantindrà fins al 15 d’octubre

Aquest diumenge ha començat el període de prohibició de fer foc en terrenys forestals sense autorització que es mantindrà fins al 15 d’octubre. Aquesta prohibició té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis durant l’època de més risc.

Des d’aquest diumenge, 15 de març, i fins al 15 d’octubre, ambdós inclosos, és el període que en base al decret 64/ 1995 està prohibit encendre qualsevol tipus de foc en terreny forestal. L’objectiu de la norma és prevenir incendis en l’època de més risc pel que la prohibició afecta a tots els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta. Tot i aquesta prohibició, es poden sol·licitar autoritzacions excepcionals en casos de crema de restes agrícoles i forestals i per a festes tradicionals. Aquestes autoritzacions s’han de sol·licitar directament a l’ajuntament de cada municipi, explica Josep Vilar, Cap dels Agents Rurals de la Garrotxa

Tot i que les pluges dels últims dies fan disminuir el risc d’incendis, els pagesos de la Garrotxa veuen bé que hi hagi un període establert de la prohibició que els permet saber sempre quan poden i quan no poden encendre foc. Per altre banda, els pagesos es queixen de les condicions dels boscos de la comarca, que estan bruts de massa forestal i això fa augmentar el risc d’incendi.

La prohibició d’encendre foc inclou els focs d’esbarjo i en el cas de les barbacoes només es podran fer en aparells homologats. Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimenta i Medi Natural es recorda que la  també que durant tot l’any està prohibida la crema de qualsevol tipus de residus.

x