Càritas Garrotxa considera que la pobresa energètica es podria incrementar a la comarca en els propers anys

Càritas Garrotxa a avisa que la pobresa energètica podria augmentar a la comarca. Des de fa un temps aquesta entitat treballa per pal·liar els efectes d’aquest nou tipus de pobresa amb la que ja estan ajudant a unes 12 famílies.

Actualment Càritas Garrotxa té tres voluntaris que dediquen les seves hores lliures a detectar famílies amb aquesta nova pobresa sorgida de la combinació de crisis econòmica i energia a preus elevats. La pobresa energètica és una nou concepte que l’entitat treballa des de fa poc temps i amb la que de moment ja estan ajudant a reduir les factures energètiques a una dotzena de famílies, tot i que creuen que aquest número pot augmentar. “S’intenta analitzar el seu cas, analitzar factures, la seva situació i buscar petites solucions que siguin  operatives” explica Carles Oller sobre com operen en el cas de la pobresa energètica. “Això no soluciona la situació al 100%” assegura i afegeix que “ és un tema en el que estem treballant i més i haurem de treballar”.

Per lluitar contra la pobresa energètica Càritas Garrotxa, a més del suport dels 3 voluntaris, compta també amb la col·laboració i assessorament d’empreses i professionals del món de l’energia. Per fer-ho l’entitat posa per davant el respecte les famílies amb aquestes mancances energètiques, un dels pilars de l’organització. “La gent és pobre però té dignitat, per tant mai  es poden fer accions que passin per sobre de la seva voluntat de ser ajudat” indica Oller.

Càritas Garrotxa evoluciona amb les mancances de la població i també amb les voluntats dels particulars i empreses que fan donacions, donant-los la possibilitat de destinar les seves aportacions a finalitats concretes. Recentment Càritas Garrotxa ha rebut els 500 euros que els organitzadors de la marxa nadalenca van recollir per a l’entitat en l’edició d’enguany i que aniran destinats a el manteniment del programa del Centre de Distribució d’Aliments, que anualment té un cost total de 16.165 euros.

 

Notícies relacionades:
Felip Puig: “No es tallarà a ningú per pobresa energètica”
A Olot ja són més de 500 famílies les que han demanat ajuda a l’administració local per problemes relacionats amb la pobresa energètica