L’Agència Catalana de l’Aigua es compromet amb els municipis petits de Catalunya a avançar el pla per solucionar els problemes d’abastament

L’Agència Catalana de l’Aigua s’ha compromès amb els municipis petits a avançar la data d’aplicació del Pla de Gestió de Conca que els ha de solucionar els problemes que tenen d’abastiment, qualitat de l’aigua i finançament. Hi ha molts exemples a Catalunya de micropobles on l’abastiment d’aigua potable arriba amb moltes dificultats.

A Setcases, al Ripollès, l’Ajuntament ha demanat a l’Agència Català de l’Aigua poder treure l’aigua que abastaria el nou dipòsit de la població, de la zona ombrívola de Carboners, a 1700 metres. Això li suposaria un estalvi considerable en els costos del filtratge. A Aguilar de Segarra no entenen perquè encara no arriba l’aigua al poble des del pantà de la Llosa del Cavall, quan les obres ja fa temps que estan enllestides. Aquesta població del Bages s’abasteix gràcies a tres pous, i amb una xarxa de canonades de més de 100 kilòmetres per a poc més de 250 habitants. Un sistema que resulta car. Un altre exemple de municipi de muntanya que s’abasteix a través de pous és Vilamaniscle, on també estan sota mínims i periòdicament s’han de plantejar mesures d’estalvi com l’estiu passat, quan es va restringir el reg a les zones verdes públiques.

Deixa un comentari