L’Institut Bosc de la Coma d’Olot acollirà aquest dimecres la fase catalana de ‘ProgramaMe’, el concurs estatal de programació informàtica per a cicles de grau superior

L’Institut Bosc de la Coma d’Olot acollirà demà la fase regional del ProgramaMe, el concurs estatal de programació informàtica per a alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior. Els bons resultats aconseguits per l’institut olotí en edicions passades l’han fet mereixedor de ser seu del concurs. Demà 20 equips de tot Catalunya competiran per classificar-se per a la fase estatal.

Adrià Llongarriu, Bernabé Borrero i Maxi Villanueva són els tres alumnes de cicles formatius de grau superior d’informàtica de l’Institut Bosc de la Coma que representen la Garrotxa en el concurs. La prova consisteix en resoldre 10 problemes en quatre hores. Tot i que són tres, només comptaran amb un ordinador per resoldre els reptes. Són conscients de la dificultat a què s’enfronten, però han concursat junts altres vegades, i saben què cal fer. Aquest any i per primera vegada, l’Institut Bosc de la Coma acollirà la fase catalana del consurs. L’equip d’en Bernabé juga a casa, però no es vol confiar.

Fa tres anys que l’Institut Bosc de la Coma participa en aquest concurs, que va ser dissenyat com a experiència per assumir valors que els alumnes es trobaran en un futur en el món laboral. Des del centre olotí consideren que ProgramaMe és una bona eina per assumir aquests valors.

Fins ara la fase regional del concurs l’havia acollit l’Institut Baix Camp de Reus. Els bons resultats aconseguits pels alumnes del centre olotí, que han aconseguit primeres posicions en la fase catalana i segons llocs en l’estatal, els ha obert les portes a acollir la prova cada tres anys, juntament amb Reus i l’Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa.

Demà, des de primera hora del matí, 20 equips de centres de Formació Professional de tot Catalunya, se citaran al Bosc de la Coma per disputar la primera fase del concurs i classificar-se per a la fase estatal, que se celebrarà a Madrid el proper mes de juny.

x