La diputada del PP Concepció Veray creu que Foment estimarà la supressió de la variant de Bianya però ho condiciona a què la Generalitat “també faci els deures”

La diputada del PP Català al Congrés Concepció Veray ha dit a Olot Televisió que l’Estat veu lògiques les al·legacions a la variant d’Olot presentades des de la Garrotxa que demanen que no es faci la variant de la Vall de Bianya, perquè el trànsit que passa actualment pel municipi no és el mateix des de la construcció del túnel de Bracons. Veray, però, ha condicionat l’estimació de Foment a les al·legacions del territori a què totes les administracions facin els deures per fer possible la connexió del trànsit de l’A-26 fins a Ripoll per Bracons.

De la seva banda, el diputat del PSC Àlex Sáez ha estat a Olot per anunciar que el seu partit ha presentat a la mesa del Congrés una proposició no de llei en què es demana que se segregui la variant d’Olot i la de Bianya, es comenci a construir la primera i s’aparqui la segona. En la seva intervenció, Sáez ha acusat al diputat de CiU Jordi Xuclà de mentir als ciutadans quan diu que és possible transferir els diners de la variant de Bianya a la variant de les Preses.

Josep Guix ha dit que espera que el Partit dels Socialistes guanyi les eleccions espanyoles per desencallar la variant d’Olot. El PSC d’Olot ha recordat les peticions que ha fet als estudis informatius i d’impacte ambiental de la variant projectada per Foment. Demana un pacte de ciutat i de comarca  per avançar en la construcció de la Variant d’Olot i negociar plegats com una sola força amb totes les administracions; que s’estudiï l’alternativa de fer un túnel per darrere de l’Hostal del Sol; que es mantingui l’entrada per la rotonda de Can Minguet; que l’Avinguda Europa s’allargui fins a la rotonda de Can Minguet per donar sortida directa al trànsit del polígon Industrial del Pla de Baix, i que es construeixi un enllaç d’entrada a l’Avinguda Europa per connectar amb el polígon del Pla de Baix. Finalment, demanen que es mantingui l’enllaç Olot Oest al Pla d’en Llunes per donar servei al municipi de Riudaura i als barris de Les Planotes, els Pisos Garrotxa, Pla de Dalt i el Nou Hospital.

 

Notícies relacionades:
PSC i CiU s’acusen mútuament per la lentitud en la gestió de la variant d’Olot
Foment es compromet a redactar un projecte per a la variant d’Olot de forma ràpida i “plenament acordada” amb els ajuntaments
L’Estat entén la urgència de la Garrotxa per la variant d’Olot i la nul·la necessitat del tram de la vall de Bianya