L’Expert Roger Santiago informa a Olot que la majoria d’entitats no lucratives haurien de fer l’impost de societats

El director de Gestió de Fundacions i Associacions SL, Roger Santiago, va oferir ahir una conferència en què va informar de la nova llei relativa a l’impost de societats que afecta les entitats no lucratives. Santiago va explicar que el ministeri d’Hisenda ha fet la llei més restrictiva, i que la majoria d’entitats haurien d’acabar fent l’impost de societats.

Pràcticament tots els representats d’entitats d’Olot i comarca van assistir ahir al vespre a la conferència sobre la nova llei relativa a l’impost de societats que afecta les entitats no lucratives. Tot i que el Ministeri d’Hisenda s’ha retractat i vol aplicar l’impost de societat a les entitats que superin els 50 mil euros de pressupost, el director de Gestió de Fundacions i Associacions SL, Roger Santiago, va explicar ahir que la llei s’ha tornat més restrictiva. Les entitats han de complir dos requisits més, a banda dels ingressos anuals, per evitar l’impost.

Santiago no ha volgut entrar a valorar si la modificació de la llei és un atac al teixit associatiu català, però ha donat xifres sobre com afecta a les entitats. A Catalunya hi ha 78.000 entitats, tantes com a la resta d’Espanya.

 

Notícies relacionades:
El ple de l’Ajuntament d’Olot rebutja la llei sobre les obligacions tributàries a les entitats sense ànim de lucre
Les entitats olotines se senten ofegades pels canvis en la normativa fiscal però intentaran resisitir per continuar existint