El Consell Comarcal de la Garrotxa inicia les obres de millora de les gosseres de Can Mali, amb l’arranjament de l’accés i el condicionament de les dependències

Ha començat l’actuació de millora a les gosseres comarcals. El Consell Comarcal ha iniciat els treballs, que consisteixen en l’arranjament del camí que condueix a Can Mali des del barri de les Planotes d’Olot i el condicionament de les dependències que acullen el servei. Cal tenir en compte que durant uns dies, aquest accés estarà tallat.

Aquests dies s’estan realitzant obres de millora als accessos al centre de recollida i custòdia d’animals domèstics de la Garrotxa. Els treballs han començat per l’arranjament del camí d’accés, una actuació que inclou la construcció d’un gual i les esculleres de la passera de la riera de Riudaura. Des de l’inici de les obres s’ha vist limitat l’accés amb vehicles a les instal·lacions. Però des d’aquest dimecres, l’accés ha quedat totalment tallat ja que s’ha de formigonar el passallís d’entrada a Can Mali des de les Planotes.

Durant el temps que durin aquests treballs, s’activarà el protocol d’actuació acordat entre el Consorci SIGMA i l’Associació Protectora Terra Viva, entitat encarregada de la gestió del servei. Qualsevol persona que necessiti accedir al centre de recollida i custòdia d’animals domèstics de la Garrotxa s’haurà de posar en contacte amb l’Associació Protectora Terra Viva al telèfon 615 462 065, que acordarà el moment i la forma d’accés al recinte en funció de les necessitats de cada cas.

Una vegada finalitzada la millora de l’accés als terrenys de Can Mali, s’iniciarà el condicionament de les mateixes instal·lacions. Els treballs permetran l’adequació de les dependències que ofereixen el servei de recollida i custòdia d’animals domèstics de la comarca i que, des d’aquest passat estiu, són propietat del Consell Comarcal.

En el ple del passat mes de juliol, el Consell Comarcal va aprovar per unanimitat l’adquisició de la finca de Can Mali gràcies a una línia de subvenció provinent del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya. Prèviament, el Consell havia optat per canviar el destí de la subvenció, que inicialment estava destinada a la construcció d’un edifici de serveis municipals al costat de l’actual seu del Consell, per poder adquirir i arranjar el centre de recollida i custòdia d’animals domèstics de la Garrotxa. D’aquesta manera, la comarca disposa per primera vegada en propietat d’un centre de recollida i custòdia d’animals domèstics.