Nan Oliveras guanya amb autoritat la 20a Duatló de la Garrotxa

L’olotí Nan Oliveras ha guanyat aquest diumenge la 20a Duatló de la Garrotxa disputada a Castellfollit de la Roca, i ho ha fet de forma contundent, amb més d’un minut de diferència respecte Iñaki Baldellou, el seu perseguidor més immediat. La polonesa Paulina Kotfica s’ha imposat en categoria femenina.

Nan Oliveras guanya la 20a Duatló de Castellfollit

La Duatló de Castellfollit de la Roca i de la Garrotxa ha complert el seu vintè aniversari, i ha comptat un any més amb un alt nivell competitiu. Prop de 350 persones hi han participat, amb moltes joves promeses del panorama català. La victòria de la competició se l’ha endut Nan Oliveras (Where is the limit), amb un temps de 57 minuts i 45 segons. La superioritat de l’atleta garrotxí ha estat destacada: el segon classificat ha estat Iñaki Baldellou (CN Vic) a un minut i un segon del guanyador, mentre que Albert Parreño (FastTriatlon) ha estat tercer, després d’acompanyar Oliveras en el primer tram de la cursa. És la primera vegada que l’atleta olotí guanya la Duatló de la Garrotxa.

Pel que fa a la categoria femenina, la vencedora absoluta ha estat l’atleta polonesa Paulina Kotfica, amb un temps d’1 hora, 7 minuts i 10 segons. Es tracta del mateix temps que la guanyadora de l’edició del 2014, Sònia Julià, que enguany ha entrat en segona posició a 27 segons de Kotfica.

Després de Nan Oliveras, el primer garrotxí en superar la meta ha estat Pol Recober a la 15a posició, després de completar la cursa amb un temps d’1 hora i 16 segons. A la Duatló de la Garrotxa hi han hagut dues absències locals destacades: es tracta del castellfollitenc Genís Grau  i l’olotí Aleix Domènech (vencedor i tercer lloc a la Duatló de Castellfollit 2014), que van competir dissabte a la Copa Europea de Triatló a Quarteira (Portugal), on van quedar respectivament en 13a i 14a posició.