Els 99 litres per metre quadrat de dissabte a Olot superen les precipitacions acumulades en tot l’any a la capital garrotxina

El cel ha estat el protagonista aquest cap de setmana, especialment per la intensa pluja que ha visitat la Garrotxa durant tot el dia de dissabte. I és que a Olot, per exemple, ha plogut més en tot el dissabte que en el que portem d’any: 99 litres per metre quadrat en un sol dia.

Les pluges han estat abundants a diversos municipis de la Garrotxa durant tot el dissabte i s’han arribat a superar els 100 mm de precipitació, una dada a tenir en compte si és durant un sol dia, però la tendència general s’ha situat entre els 80 i els 90 mil·límetres.

Les precipitacions abundants han causat el desbordament del Fluvià al seu pas pels Hostalets d’en Bas, tot negant alguns camps, i també una crescuda notable del riu a altres indrets. A Begudà el Toronell va sobreeixir per sobre els passallissos deixant aïllades una quinzena de masies, entre elles la Casa de Colònies Cadamont, on el pas va quedar tancat el dissabte i no es va poder obrir el diumenge al matí. A la zona dels Arcs de Santa Pau també van sobreeixir els torrents per sobre els passallissos i es van haver de tancar el pas de vehicles.

A Olot ha crescut molt, però no ha arribat en cap moment al límit establert per posar en marxa les actuacions de prevenció d’aiguats, segons ha afirmat la Policia Municipal.

Entre les dades més espectaculars de pluges del dissabte hi ha els 134 litres per metre quadrat de Mieres i els 99 d’Olot, i una mica més discrets han estat els quasi 83 litres per m2 de l’Hostalnou de Bianya i a Castellfollit de la Roca s’han fregat els 80.

 

Notícies relacionades:
La pluja obliga a desallotjar disset persones d’una casa de colònies de la Vall d’en Bas

 

x