El 9 de maig es celebrarà la 7a Marató de Sang d’Olot, considerada un referent a Catalunya

El 9 de maig és la data escollida per celebrar la 7a Marató de Sang d’Olot, considerada un referent a Catalunya no només pel volum de donants de sang que es mobilitza sinó també pel model d’organització convertint la marató en tota una festa.  L’any passat es van recollir 1.373 bosses, xifra que enguany es vol augmentar.

La Marató de Sang d’Olot és tot un referent a Catalunya. La capital de la Garrotxa és la ciutat amb l’índex de donació de sang més elevat del país. Això la converteix en un model a seguir, no només per la mobilització social que aconsegueix Olot sinó també pel model de Marató que és tota una jornada festiva a la ciutat. En aquesta 7a edició de la Marató de Sang, que es celebrarà el 9 de maig, es vol que la resposta ciutadana sigui major que en les passades jornades. “Contem que en farem més de 1.000” diu Joan Profitós, director del Banc de Sang i Teixits que continua: “ Dir això és molt bèstia perquè el que costa portar un donant a donar sang; i en portem més de 1.000 des de fa ja més de 10 anys”.

Sota el lema “Ets Ric, sigues generós”, l’organització espera superar les 1.373 bosses recollides fa dos anys i així ajudar a combatre la davallada de donacions que s’ha produït en els darrers anys a les comarques gironines. Entre el 2010 i el 2014 es van recollir entre 7.000 i 8.000 bosses menys. En homenatge als donants, l’escultora Rosa Serra ha fet un monument que la delegació comarcal de l’Associació de Donants de Sang inaugurarà aquest dissabte a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

 

Notícies relacionades:
A la Garrotxa les reserves de sang i el nombre de donants disminueixen a la meitat a l’estiu