Duaita Prats reflexiona sobre els vincles materials que mantenen les persones a l’exposició ‘Seqüència Gelada’

Fins el 29 de maig l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició ‘Seqüència Gelada. Imatges d’un comiat’, de l’artista Duaita Prats; a la mostra es poden veure imatges del darrer dia d’estada de Francesc Gelada al seu taller llauner, abans d’enderrocar-se per construir-hi la Plaça Mercat provisional d’Olot. Amb l’exposició Prats reflexiona sobre els vincles que tenim les persones amb aquells llocs que formen part de la nostra memòria.

Aquestes són imatges dels darrers instants del taller de Can Gelada a Olot, el dia del seu enderroc. El paisatge urbà es va modificar per construir-hi la plaça Mercat provisional de la ciutat, però el seu record es manté viu dins aquelles persones que hi van mantenir una relació freqüent. L’artista olotina Duaita Prats ho ha volgut reflectir a l’exposició ‘Seqüència Gelada. Imatges d’un comiat’, una mostra de 40 fotografies que ensenyen el darrer recorregut de l’autora i Francesc Gelada pel taller. La visita imprevista va impactar a Prats, emocionada davant la reacció de Francesc Gelada en reviure els instants viscuts dins l’edifici dies abans no s’enderroqués i desaparegués del mapa. Per a copsar-ho, l’artista va agafar el mòbil i va fer diverses fotografies per reflexionar sobre què significa la pèrdua personal dels vincles materials.

‘Seqüència Gelada. Imatges d’un comiat’ es pot veure a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa fins el proper 29 de maig.

x