La Volta a Catalunya tornarà a la Garrotxa aquest dijous, passant per la Vall d’en Bas, les Preses i Olot en el transcurs de l’etapa reina

La Volta a Catalunya tornarà a la Garrotxa aquest dijous, després de l’etapa celebrada dimarts i que va guanyar el ciclista murcià Alejandro Valverde, a l’esprint final davant la meta d’Olot. La quarta jornada de la Volta passarà per La Vall d’en Bas, les Preses i Olot en direcció a la Molina, en l’etapa reina de la cursa.

La segona etapa de la Volta a Catalunya va estar marcada per la pluja i la tragèdia aèria als Alps, que a part d’Olot també va afectar a diversos municipis per on passava la cursa, com Argentona o Banyoles. En els primers compassos de la jornada, es va produir l’escapada del dia formada per quatre ciclistes, a qui el pilot no va donar mai més de 4 minuts de marge. El gran grup va poder-los atrapar a Montagut, on hi havia l’alt de Tercera Categoria. Així, els últims vint quilòmetres els ciclistes van avançar junts, i s’esperava un final d’etapa a l’esprint, però ningú s’imaginava que el guanyador seria Alejandro Valverde, una de les estrelles d’aquesta edició de la volta; feia molt temps que el ciclista murcià no guanyava una etapa a l’esprint. Un dels escapats del dia, el mallorquí Lluís Mas, va aprofitar les seves victòries a les metes volants intermèdies per situar-se primer de la classificació d’esprints, tot i sofrir gran part del recorregut.

La Volta tornarà a la Garrotxa el proper dijous, quan travessi la comarca procedent de Tona i en direcció a la Molina, en la considerada etapa reina d’aquesta edició. Entrarà a la Garrotxa per Joanetes, per dirigir-se cap a Sant Esteve d’en Bas, on hi haurà una meta volant. Dani Bosch, president del Club Ciclista Bas, veu com un honor que la Volta passi per la Vall d’en Bas. Posteriorment es dirigirà cap a Les Preses i Olot, en una jornada on, probablement, es veura l’hipotètic campió d’aquesta edició de la cursa. A banda de les carreteres principals dels municipis per on passi el pilot, a Olot es tallarà les avingudes de Santa Coloma, Reis Catòlics i Sant Joan de les Abadesses, el Passeig de Barcelona, la Plaça Clarà, i el carrer Pare Roca. El líder de la Volta, de moment, segueix essent el polonès Maciej Paterski. Al podi, les celebracions van quedar aigualides en respecte a les víctimes de l’accident aeri.

 

Notícies relacionades:
Alejandro Valverde guanya l’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya que ha acabat a Olot
La Volta elimina tots els elements d’ostentació o de celebració en solidaritat amb les famílies de les víctimes de l’accident d’avió

Deixa un comentari