L’accident de l’avió de Germanwings és el primer d’una companyia ‘Low cost’ en territori europeu

L’avió Airbus A320 accidentat de Germanwings es va estavellar just abans de les onze del matí en una zona sense accés per carretera, a les muntanyes dels Alps francesos. Hi viatjaven 150 persones i a l’espera d’una confirmació oficial, no s’esperen supervivents.

El vol 4U9525 de Germanwings havia de sortir a dos quarts i cinc de deu de l’Aeroport del Prat, i finalment ho va fer amb vint-i-sis minuts de retard. Diversos mitjans alemanys apuntarien a que el retard estaria motivat per problemes tècnics, a causa d’una averia que van revisar el dia anterior els mecànics de Düsseldorf, tot i que la companyia aèria Lufthansa ha afirmat que els avions no s’enlairen si tinguessin algun dubte del seu funcionament.

De moment es desconeixen les causes de l’accident, però a hores d’ara ja s’ha trobat una de les dues caixes negres de l’avió, i que es podrà analitzar malgrat el seu deteriorament. L’avió va caure abans de les 11 del matí entre les poblacions de Barcelonette i Seyne-les-Alpes, als Alps francesos, en una zona de difícil accés i on no hi arriba cap carretera ni pista forestal. En les tasques de rescat hi participen 400 persones de l’administració francesa. A les dades del radar es veu com l’avió comença a caure després d’arribar a l’altura de vol prevista, als 12.000 metres, i passa en només deu minuts als 3.300, moment en que es perd la senyal de l’avió. Es desconeix per què els pilots no van enviar cap indici de problemes a la cabina. 150 persones viatjaven en l’Airbus A320 de Germanwings, la filial ‘low cost’ de Lufthansa. L’avió tenia 25 anys d’antiguitat, i comptava amb més de 6.000 hores de vol.

 

Notícies relacionades:
Més de 500 persones assisteixen al minut de silenci convocat davant l’Ajuntament d’Olot per les víctimes de l’avió accidentat als Alps francesos
Les viatgeres garrotxines de l’Airbus A-320 eren joves treballadores molt vinculades al teixit associatiu de la comarca
Tres joves olotines es trobarien entre les 150 víctimes de l’accident de l’Airbus

x