Les viatgeres garrotxines de l’Airbus A-320 eren joves treballadores molt vinculades al teixit associatiu de la comarca

A falta de les confirmacions oficials, se sap que almenys tres dones garrotxines es trobaven a l’avió que ahir va accidentar-se als Alps francesos. Es tractava de tres dones joves, treballadores i molt vinculades al teixit associatiu de la Garrotxa. També es trobava entre el passatge el banyolí Carles Milla, de 37 anys, membre de la Junta directiva del clúster del sector carni porcí INNOVACC, la presidència del qual es troba a Olot.

Almenys tres dones garrotxines consten entre el passatge de l’Airbus A-320 que ahir va precipitar-se als Alps francesos, un accident on fins al moment s’ha descartat qualsevol supervivent. Una d’elles és l’olotina Mireia Serrat, de 42 anys, llicenciada en ciències econòmiques i responsable comercial d’exportació de l’empresa Inoxpa de Banyoles, dedicada a la fabricació de maquinària per a la indústria càrnia. Viatjava a Alemanya per participar en una prestigiosa fira del sector alimentari. Serrat estava vinculada a diverses entitats olotines, entre elles, la Penya AOAPIX, que avui mostra el seu condol a la pàgina web.

Una altra de les dones que figuren a l’avió accidentat és Ariadna Falguera, de 33 anys, dona del cap de gabinet del president d’Esquerra Oriol Junqueras. El líder del partit i tota la formació s’ha mostrat consternat per la tragèdia. Falguera també estava vinculada a moltes entitats d’Olot, de caràcter social i cultural, darrerament, a la penya Weke Weke, organitzadora de diverses activitats durant les Festes del Tura.

La tercera ocupant garrotxina és Anna Surribas, natural de Sant Jaume de Llierca de 36 anys, que havia treballat a l’empresa Noel de Sant Joan les Fonts. Actualment treballava a l’empresa BDF Natural Ingredients i també viatjava a la fira d’alimentació alemanya. L’Ajuntament de Sant Jaume també fa onejar avui la bandera a mitja asta i ha convocat un minut de silenci. Tant Ariadna Falguera com Anna Surribas havien jugat al Club Bàsquet Olot. Avui la pàgina web de l’entitat expressava el condol a les seves famílies.

També es trobava entre el passatge el banyolí Carles Milla, director general de l’empresa MIMASA de Cornellà del Terri i membre de la Junta directiva del clúster del sector carni porcí INNOVACC, la presidència del qual es troba a Olot. Milla havia estat a la secció de rem del Club Natació Banyoles, amb qui havia estat dues vegades campió estatal. El club prepara un acte de condol així com un recordatori que sortirà a la seva revista.

 

Notícies relacionades:
Més de 500 persones assisteixen al minut de silenci convocat davant l’Ajuntament d’Olot per les víctimes de l’avió accidentat als Alps francesos
L’accident de l’avió de Germanwings és el primer d’una companyia ‘Low cost’ en territori europeu
Tres joves olotines es trobarien entre les 150 víctimes de l’accident de l’Airbus

x