Dilluns es començaran a repartir els discos per controlar el temps als aparcaments d’horari limitat

A partir de dilluns es podran recollir els discs horaris aprovats per l’ajuntament per regular les zones d’aparcament limitat. Es podran adquirir de forma gratuïta a diversos punts com ara l’Ajuntament, la Policia Municipal o l’Hospital d’Olot. A partir del maig es començarà a controlar la utilització dels discos i al juny es posaran sancions.

Dilluns acaba el període d’exposició pública de l’aplicació de discos horaris per controlar l’estacionament als pàrquings d’horari limitat. De moment no s’ha presentat cap al·legació així que l’ajuntament té previst començar a repartir aquests discs a partir del dilluns, si no hi ha res de nou. Es podran recollir de forma gratuïta a l’Ajuntament, a la seu de la Policia Municipal, a l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, al Consorci d’Acció Social i al nou hospital.

Serà a partir del mes de maig quan la Policia Municipal començarà a controlar que es faci us d’aquests discs en les zones d’horari limitat. Inicialment només es vigilarà la correcta utilització i s’informarà a aquells conductors que no l’utilitzin o que excedeixin el temps de que estan cometen una infracció. A partir del mes de juny es començaran a imposar sancions que aniran entre els 80 i 120€ tal com va explicar el regidor de Mobilitat Josep Ferrés.

Actualment a Olot hi ha un centenar de places d’estacionament amb horari limitat, la majoria a 15 minuts a diferents punts de la ciutat. Les més recents són les de la façana principal de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, aquestes amb una estada màxima d’una hora. La regulació de l’aparcament també afecta a les zones de carrega i descarrega, on els transportistes podran estacionar un màxim de 30 minuts.

 

Notícies relacionades:
Olot aprova introduir les zones d’aparcament amb horari limitat d’una hora i repartirà 2.000 discos horaris als ciutadans