El Tribunal Constitucional avala la prohibició del fracking a Catalunya

La Generalitat ha aconseguit l’aval de tribunal Constitucional per prohibir la tècnica de la fracturació hidràulica en territori català. Després que l’alt tribunal va suspendre el novembre passat de forma cautelar la modificació legislativa impulsada pel Govern català, avui ha decidit aixecar el veto, el que suposa el suport a la fórmula escollida per la Generalitat, que imposa traves urbanístiques per a la construcció de les instal·lacions necessàries per practicar el ‘fracking’. La norma catalana planteja la prohibició de la facturació hidràulica “quan pugui tenir efectes negatius” sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques i socioeconòmiques de la zona, o en relació amb altres àmbits competencials de la Generalitat.

 

 

Notícies relacionades:
Riudaura acull més d’un centenar de persones en la tercera Conferència Euromediterrània contra l’explotació abusiva de combustibles fòssils
Riudaura es tanca a la fracturació hidràulica tot i els incentius aprovats pel consell de ministres del Govern de Rajoy
El Parlament rebutjarà la utilització del ‘fracking’ a Catalunya

x