Familiars i amics recorden les víctimes de l’Airbus A320, visitant la zona zero o preveient actes de comiat públics

Algunes de les famílies de les víctimes de l’accident aeri als Alps ja han tornat aquesta matinada a casa després que ahir van visitar la zona més propera al sinistre. És una de les accions que aquests dies estan portant a terme per recordar els familiars i amics que es trobaven a l’Airbus A320 accidentat. Algunes famílies pensen a organitzar actes públics de comiat per demostrar l’estima que la societat tenia vers les persones desaparegudes en el sinistre.

Les autoritats nacionals i un dispositiu dels Mossos d’Esquadra van rebre ahir al matí la seixantena de parents que van viatjar cap a Marsella en un avió de Lufthansa provinent de l’aeroport del Prat. Allà van trobar-se amb una cinquantena de familiars alemanys que hi havien arribat des de Düsseldorf. Una quinzena de familiars, en canvi, van decidir arribar fins la zona 0 en autocar. Van sortir dimecres a la nit des de Castelldefels en direcció el centre de coordinació de Seyne-les-Alpes (Sèn-lesalp), on s’havia habilitat un pavelló. Allà van rebre la informació que els equips de rescat els van donar de primera mà. Després, van dirigir-se a Le Vernet, una localitat molt propera de 150 habitants, que compta amb una capella amb vistes a la muntanya on va l’avió va estavellar-se. Va ser en aquell punt on ahir a la tarda es va celebrar-se una cerimònia d’homenatge als passatgers del vol 4U 9525 de Germanwings. Alguns dels familiars han tornat del viatge aquesta matinada. La família i amics de l’olotina Mireia Serrat han previst una cerimònia de comiat a l’església de Sant Esteve per recordar-la. El dia i l’hora encara no s’ha concretat. La Mireia era una noia molt estimada, per la seva activitat en diferents associacions de la ciutat, com l’AOAPIX o la coral Fructus Temporis. Els familiars estan a l’espera de saber quan podran rebre les despulles. En cas de demorar-se molt aquest moment, convocarien un acte públic de comiat simbòlic, i deixarien per més endavant una cerimònia íntima i familiar al cementiri.

Els actes d’homenatge en record de les víctimes garrotxines de l’accident va començar dimecres amb el minut de silenci que va tenir lloc a diversos ajuntaments, empreses i entitats de la ciutat. En el minut de silenci celebrat a Badalona, van tenir molt present l’Ariadna Falguera. Era product manager de Mismash i Paramita, a l’empresa de moda femenina Smash, amb seu a la ciutat. Viatjava a l’avió accidentat per motius professionals juntament amb un altre treballador de l’empresa, l’alemany Thomas Treppe, consultor extern de mercats. L’empresa ha transmès els seus condols més sincers als familiars i ha subratllat que viu moments de desolació. L’olotina Ariadna Falguera va formar part de la llista d’Esquerra en les eleccions municipals d’Olot del 2011, i havia estat membre de diverses entitats socials i culturals, com Òmnium Cultural Garrotxa.

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va tenir molt present durant el minut de silenci que va fer dimecres a Anna Surribas, la garrotxina natural del municipio que darrerament tenia la seva residència a Girona. Treballava a l’empresa BDF Natural Ingredients, ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Banyoles també va celebrar un minut de silenci. Entre els passatgers hi viatjaven veïns o persones vinculades amb la ciutat. Les persones congregades davant l’Ajuntament van tenir un pensament per al banyolí Carles Milla, director general de l’empresa MIMASA de Cornellà de Terri i membre de la Junta directiva del clúster del sector carni porcí INNOVACC, la presidència del qual es troba a Olot. Carles Milla havia estat a la secció de rem del Club Natació Banyoles, amb qui havia estat dues vegades campió estatal. El club prepara un acte de condol així com un recordatori que sortirà a la seva revista.

 

Notícies relacionades:
El copilot de l’Airbus A320 estava de baixa laboral i en tractament mèdic però ho va amagar a la companyia
Les empreses de les garrotxines que anaven a l’avió accidentat expressen el dol a través de les seves pàgines web
Les famílies visiten la zona propera a l’accident de l’Airbus A320 de Germanwings

x