El president de la Generalitat, Artur Mas, diu en una entrevista a Olot Televisió que a les properes eleccions municipals “també hi està en joc el procés català”

El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura que les eleccions municipals “està en joc també si el procés català que està seguint el país té més ajuntaments a favor, indiferents o en contra”. Ho ha dit en un programa especial del ‘Pros i contres’ d’OLOT TELEVISIÓ i entrevistat pel director de la cadena, Albert Brosa.

<

A l’especial Pros i Contres d’Olot Televisió, el president de la Generalitat, Artur Mas, diu que la prioritat en les eleccions municipals és decidir pensant en la gestió dels municipis, però no és l’únic que hi està en joc. Mas ha dit que dels propers comicis n’ha de sortir el suport local al procés sobiranista i que el 24 de maig “es decideix quines forces tenim des del món local per fer front a aquest procés polític de Catalunya”.

El president ha recordat el pacte amb Esquerra sobre la unió de les forces sobiranistes per governar els ajuntaments, tot i que els republicans van defensar l’autonomia dels grups municipals per establir pactes de govern. El president Mas ha fet una nova crida per sumar el màxim de forces i ha insistit en “no cometre errors d’aquí al 27S”, recordant que “no hi és tothom que hi hauria de ser i, per tant, la porta està oberta”.  Mas ha parlat de les eleccions municipals com la primera contesa abans del 27 de setembre, amb una intencionalitat de plebiscit.

El president de la Generalitat també avisa de no mesclar en les properes eleccions el debat clàssic de dretes i esquerres dient que “si ens pensem que aquest és un debat entre ideologies clàssiques, l’esquerra per aquí, la dreta per allà, ens despistarem de l’objectiu principal”, afegint que “no tot es pot resoldre alhora, i sense cost”

Sobre la Hisenda catalana, el president ha dit que és necessària passi el que passi el proper 27S, per corregir errors del passat que no han permès als catalans tenir la clau de la caixa.

Referent al cas de la família Pujol diu que no ha d’afectar a Convergència i Unió “sempre i quan la ciutadania sàpiga destriar entre la federació i la família de l’expresident”. L’entrevista s’ha emès aquest diumenge i es repeteix aquest dilluns a partir de les 23.10. També es pot visualitzar a través del XIP/TV, la televisió a la carta d’OLOT TELEVISIÓ.

 

Notícies relacionades:
Artur Mas proclama Mia Corominas com a alcaldable d’Olot per CiU, que promet la remodelació del Firal en cas de ser escollit de nou

x