‘Riudaura Junts contra el Fracking’ es pren amb cautela l’aixecament de la suspensió de la llei catalana sobre la fracturació hidràulica per part del Tribunal Constitucional

La plataforma Riudaura Junts contra el Fracking pren amb cautela l’aixecament de la suspensió de la llei catalana de la fracturació hidràulica per part del Tribunal Constitucional. Segons ha manifestat un dels seus portaveus, Marc August Muntanya, “coneixem prou el Tribunal i el Govern espanyol com perquè no ens fiem massa de les seves mesures. Tot i així, la plataforma està d’entrada d’acord amb la iniciativa, i diu que seguirà amatent als moviments que es puguin anar produint sobre la polèmica tècnica d’extracció d’hidrocarburs.

La Generalitat ha aconseguit l’aval de tribunal Constitucional per prohibir la tècnica de la fracturació hidràulica en territori català. Després que l’alt tribunal va suspendre el novembre passat de forma cautelar la modificació legislativa impulsada pel Govern català, avui ha decidit aixecar el veto, el que suposa el suport a la fórmula escollida per la Generalitat, que imposa traves urbanístiques per a la construcció de les instal·lacions necessàries per practicar el ‘fracking’. La norma catalana planteja la prohibició de la facturació hidràulica “quan pugui tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques i socioeconòmiques de la zona, o en relació amb altres àmbits competencials de la Generalitat.

x