La Romànic Extrem de Bianya completa les 700 inscripcions i descarta augmentar el nombre de places per garantir la qualitat de la cursa

El proper 12 d’abril es disputarà la Romànic Extrem, la marató i mitja marató de muntanya de la Vall de Bianya. Fa setmanes que les 700 inscripcions disponibles estan complertes, però l’organització no es planteja augmentar el número de corredors per mantenir la qualitat del servei als atletes.

La Romànic Extrem va néixer per descobrir als esportistes el patrimoni paisatgístic i patrimonial de la Vall de Bianya. Aquest 2015 la marató i mitja marató del municipi celebra la seva tercera edició, i torna a augmentar el nombre d’inscrits, arribant als 700 atletes, en un moment on algunes curses similars pateixen per poder cobrir el mínim de participació.

Aquestes qualitats han traspassat fronteres, i més de la meitat dels atletes participants a la Romànic Extrem provenen de fora de la Garrotxa: prop de 300 dels 700 atletes participants procedeixen només de la demarcació de Barcelona. Dels 700 atletes que participaran en la Romànic Extrem, 400 ho faran en la prova de mitja marató i 300 recorreran la distància completa de 42 quilòmetres, fent un recorregut diferent respecte les anteriors edicions. Els corredors passaran per la zona de la Muntada, Cabrafiga o Sant Miquel del Mont. Fa setmanes que les inscripcions estan esgotades, però la organització no es planteja obrir més places per participar a la cursa, per mantenir la seva qualitat.

La Romànic Extrem, que té lloc el proper 12 d’abril, comptarà amb diverses activitats annexes a la mateixa zona de meta. D’altra banda, l’11 d’abril es farà la Pasta Party, un sopar de pasta per atletes al restaurant Ca la Nàsia de la Vall de Bianya, així com una conferència de Jordi Saragossa, fotògraf especialista en l’esport d’alta muntanya i acompanyant de Kilian Jornet.

 

Notícies relacionades:
Xavi Llamas, Jordi Gamito, Marta Molist i Eugènia Miró, triomfadors de la segona edició de la Romànic Extrem