Els pastissers gironins esperen vendre un 10% més de mones de xocolata que l’any passat

Els pastissers gironins esperen vendre un 10% més de mones que l’any passat. La Pastisseria Ferrer d’Olot ha elaborat per aquest 2015 una mona gegant que reprodueix el taller d’un luthier de violins, i que menjaran els alumnes de l’Escola Joan XIII d’Integra. Arriba la Pasqua i amb ella un dels dolços que més varietat ofereix, amb dissenys de tot tipus: la mona de xocolata. Els pastissers catalans esperen fer més de 800.000 mones aquest any, i el gremi gironí creu que hi haurà un increment d’un 10% en les vendes.

Les mones que més demanen els fillols són les relacionades amb els dibuixos animats. Frozen, Shin Chan, o els minions de Gru són algunes de les figures més reproduïdes, però a la Pastisseria Ferrer d’Olot també tenen molta sortida les combinacions senzilles d’ous que esdevenen postres d’allò més originals i que reprodueixen marietes, xais o pallassos, entre altres.

Una altra de les obres més esperades de la Pastisseria Ferrer és la mona monumental que exposa a l’aparador. Aquest any se la menjaran els alumnes de l’Escola Joan XXIII d’Integra després de Setmana Santa, i s’inspira en el taller d’un luthier de violins.

Malgrat que n’hi ha de tot tipus, les mones de la Pastisseria Ferrer pesen al voltant d’un quilo, i aquests dies preveu elaborar entre cinc-cents i sis-cents quilos de xocolata.

 

Notícies relacionades:
La previsió d’ocupació pel pont de Setmana Santa a la Garrotxa és del 74’5%
La benedicció de les palmes i els rams de llorer congrega els olotins a l’església de Sant Esteve
La pastisseria Ferrer d’Olot presenta les noves varietats de torrons per aquestes festes de Nadal