Per l’1 de maig es podrà escoltar la versió adaptada per a Orquestra de la música de la faràndula olotina, composada per Albert Guinovart

Queda tant sols un mes per a poder escoltar la versió adaptada de la música de la faràndula d’Olot per a orquestra simfònica. El proper 1 de maig la capital garrotxina viurà l’estrena d’aquesta obra composada per Albert Guinovart, guanyador d’un Oscar amb la melodia del film ‘The Artist‘, i que ja ha fet adaptacions per a orquestra dels balls de la Patum de Berga.

 

El proper 1 de maig tots els olotins podran descobrir la música de la faràndula d’Olot d’una forma diferent: la GIOrquestra farà dos concerts al Teatre Principal i entre el seu repertori hi haurà la peça ‘Reminiscències de la Faràndula Olotina’; es tracta d’una versió adaptada de la música dels Gegants, Nans i Cavallets per als quaranta instruments que composen una orquestra simfònica, en contraposició als onze que formen la cobla tradicional. L’encarregat de fer aquesta adaptació és Albert Guinovart, el compositor de músiques com ‘Mar i Cel’ i guanyador d’un Oscar per la banda sonora de ‘The Artist’. Guinovart ja va ser present a les Festes del Tura 2013 per escoltar en directe la interpretació de les melodies de la faràndula, i des de llavors treballa en la seva adaptació.

Segons l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, l’adaptació servirà perquè la música de la faràndula arribi a nous espais com concerts en teatres i auditoris, com passa amb la versió simfònica del mateix autor de la música dels balls de la Patum de Berga. A part d’aquesta adaptació, la GIOrquestra també interpretarà música de Mozart i Beethoven, i comptarà amb la presència al piano del mateix Albert Guinovart.

x