Gairebé 5.000 persones han viatjat amb operadors per la xarxa de senders Itinerànnia l’any 2014

Es calcula que els usuaris han invertit més de 3 milions 351 mil euros en les tres comarques que formen part del projecte: la Garrotxa, l’Alt Empordà i el Ripollès. Aquest 2014 es va detectar un augment molt gran d’operadors que ofereixen productes de senderisme per Itinerànnia sobretot a nivell nacional.

L’impacte econòmic que la xarxa de senders Itinerànnia ha generat a la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà es tradueix a més de 3 milions 351 mil euros, fet que suposa un augment del 3 ’5% respecte a l’any anterior.

Aquest 2014 però, el que més ha augmentat ha estat l’oferta de productes que ofereixen els operadors, que ha passat de 91 a 133, un creixement del 33% respecte a l’any anterior.

En total han estat 4.954 persones les que adquirit aquests productes. El perfil de client d’aquests operadors són europeus, sobretot anglesos, holandesos, alemanys i francesos, de 55 anys per amunt, amb nivell d’estudis elevats i respectuosos amb el medi ambient. Curiosos per conèixer les tradicions i els productes locals i amb nivell econòmic mitjà alt.

L’anàlisi, que està basat en els productes de senderisme que venen operadors internacionals a clients fins i tot de fora de l’estat, té en compte el preu que paguen els turistes pel paquet però també la despesa que després es genera en el territori.

Així doncs, es calcula que els ingressos pel cost del paquet van ser de més de 2,7 milions, les despeses dels turistes en alimentació al van superar els 232.000 euros i en comerç i compres van rondar al voltant dels 500.000.

Tot i la gran presència d’operadors internacionals, també és destacable l’augment d’operadors del país, fet que també beneficia econòmicament el territori, ja que les comissions es queden aquí.

 

Notícies relacionades:
La xarxa de senders Itinerànnia va deixar 3,2 milions d’euros a les comarques gironines durant el 2013
Els ajuntaments garrotxins destinaran el que reben de la taxa turística al manteniment de la Xarxa de Senders Itinerànnia