La gendarmeria francesa recupera totes les restes de les víctimes de la tragèdia aèria mentre Lufthansa admet que Lubitz havia patit una “depressió severa”

La companyia Lufthansa ha admès que Andreas Lubitz havia patit un episodi de “depressió severa”. Això passa després que la fiscalia de Diusseldorf hagi informat que el copilot va estar en tractament psiquiàtric per “tendències suïcides”. La gendarmeria francesa ha culminat la tasca de recuperació de totes les restes de les víctimes i s’espera que a finals de setmana s’hauran pogut identificar. Mentrestant, a la Garrotxa, se succeeixen els homenatges en record de les víctimes.

Aquest és l’aeroport de Reus, al Baix Camp. El copilot de Germanwings Andreas Lubitz va ser-hi aquí del 21 al 23 de desembre del 2013, dos mesos després d’incorporar-se a Lufthansa, per realtzar el ‘training’ o pràctiques d’aterratge i enlairament prèvies a la incorporació a l’aerolínia. Anteriorment, havia informat a la companyia que el 2009 havia patit un “episodi de depressió severa”. Així ho va admetre ahir la mateixa aerolínia. Això va ser el que va fer que Lubitz aturés la seva formació “durant diversos mesos”, després que enviés al centre de formació de Lufthansa “documents mèdics”. L’aerolínia té en marxa una “investigació interna” i ha ofert a la fiscalia de Düsseldorf documentació “addicional” sobre la formació i l’historial mèdic de Lubitz. De la seva banda, la fiscalia ha informat que Lubitz, va estar en tractament psiquiàtric per “tendències suïcides”. Ho ha fet a través d’un comunicat on assenyala, tot i així, que després d’això el copilot ja no va mostrar cap comportament agressiu ni tendències suïcides. La fiscalia ha volgut remarcar que no té proves clares que justifiquin el motiu pel qual Lubitz va estavellar l’avió contra els Alps, i que no els consta cap malaltia física.

De la seva banda, la gendarmeria francesa va comunicar ahir que ha culminat la tasca de recuperació de totes les restes de les víctimes del A320. El president francès, François Hollande, ha assegurat que “d’aquí a finals de setmana, com a molt tard, serà possible identificar totes les víctimes”. Hollande confia que “gràcies a les mostres d’ADN i a un treball científic excepcional, les famílies podran fer el seu dol”.

El govern espanyol ha instal·lat a Barcelona una oficina presencial a la seu de delegació del govern estatal a Catalunya per atendre les famílies de les víctimes de l’avió de Germanwings, ja que la majoria d’aquestes víctimes vivien a Catalunya. Segons ha indicat el Ministeri de l’Interior, en aquesta oficina els familiars podran rebre assistència personal i resoldre totes les qüestions administratives que plantegin, amb l’assessorament de treballadors socials i especialistes de la Seguretat Social i de l’Agència Tributària. Ja fa més d’una setmana que a Catalunya se succeixen les mostres de condol i record per les víctimes. El govern espanyol vol fer un funeral d’estat per les víctimes a Barcelona. Es faria després del 17 d’abril, quan es farà el funerala la ciutat alemanya de Colònia. D’aquesta manera es vol facilitar la presència de representants dels dos països en tots dos estats.

A la Garrotxa, després de la missa en record d’Anna Sorribas a Riudaura, s’ha previst un acte d’homenatge en record d’Ariadna Falguera, una altra de les joves garrotines que han perdut la vida a la tragèdia aèria. Tindrà lloc demà a l’Escola Pia d’Olot a partir de les cinc de la tarda. Dissabte dia 11, a partir de les 4 de la tarda a l’església de Sant Esteve, s’ha previst l’acte de comiat per la tercera de les víctimes garrotxines, Mireia Serrat. Aquell mateix dia, a dos quarts de 12 del matí i a Banyoles, es farà l’acte d’homenatge en record de Maria Lluïsa Romans, esposa del director general de l’empresa INOXPA, Candi Granés, que acompanyava Mireia Serrat a l’avió de Germanwings.

 

Notícies relacionades:
Desenes de persones recorden Anna Surribas, una de les víctimes de la tragèdia als Alps francesos, a Riudaura
S’han recuperat entre 70 i 80 mostres d’ADN dels passatges del vol de Germanwings
Les empreses de les garrotxines que anaven a l’avió accidentat expressen el dol a través de les seves pàgines web

x