Els municipis de les comarques gironines tindran delimitades franges contra incendis abans d’acabar l’any

Els municipis de comarques gironines tindran delimitades les franges de protecció contra incendis i tallafocs, abans d’acabar l’any. Una actuació coordinada entre la Generalitat, la Diputació i Consells Comarcals obligarà als propietaris a disposar d’una franja exterior de com a mínim vint-i-cinc metres.

L’incendi que al 2012 va arrasar una gran extensió dels boscos de l’Alt Empordà en molt poc temps, va suposar un toc d’alerta a les administracions de Comarques Gironines, sobretot quan es van adonar que s’havien hagut de destinar més efectius en protegir llocs habitats i persones, que no pas a la pròpia extinció de l’incendi.

Aquesta situació va motivar a modificar la legislació vigent per obligar als ajuntaments a tenir un pla de delimitació, i vetllar perquè es compleixi. Les característiques de la demarcació però, amb municipis petits, han obligat a una col·laboració entre la Generalitat, la Diputació, els consells comarcals i els propis ajuntaments.

La intenció és que en acabar aquest any tots els municipis de la demarcació, i en especial els que tenen més risc d’incendi, tinguin fixats sobre el mapa els tallafocs i franges de protecció contra incendis. A partir d’aquí, els ajuntaments hauran d’instar als propietaris de terrenys a disposar d’una franja. De moment, hi ha set poblacions amb plans aprovats. Per llei, les franges exteriors de protecció han de fer 25 metres d’amplada.

 

Notícies relacionades:
Aquest diumenge ha començat el període de prohibició de fer foc en terrenys forestals que es mantindrà fins al 15 d’octubre
L’Obra Social ‘La Caixa’ i la Diputació de Girona impulsen treballs de prevenció d’incendis a la Fageda d’en Jordà

x