Embotits Monter augmenta la facturació un 5,5% durant el 2014 i preveu invertir 6 milions en l’ampliació de la fàbrica de les Planes d’Hostoles

L’empresa Embutidos Monter, interproveïdora de Mercadona, ha tancat el 2014 facturant 116 Milions d’euros, un 5,5% més que l’exercici anterior. La firma invertirà aquest any 6 milions per ampliar la fàbrica de les Planes d’Hostoles. L’empresa vol que la fàbrica de la Garrotxa centralitzi al 2017 la meitat de la producció de les quatre plantes del grup.

Embutidos Monter, que pertany al grup Cañigueral, està especialitzada en la producció de curats. El contracte que va signar amb Mercadona, de la qual n’és interproveïdora en exclusiva, li ha permès acumular un creixement constant durant els darrers anys. Aquest 2014, Monter ha tancat l’exercici facturant 116 Milions d’euros, un 5,5% més que l’exercici anterior. La firma ha superat les 19.200 tones de producció de curats i està immersa en un pla estratègic per impulsar la fàbrica de les Planes d’Hostoles, amb l’objectiu que el 2017 arribi a concentrar la meitat de producció de les quatre plantes que té la companyia. L’any passat, Monter va invertir 6 milions 200 mil euros a la fàbrica, que van permetre construir 2.000 metres quadrats per a nous d’assecadors. Ara l’empresa hi afegirà 6 milions més per optimitzar processos, introduir sistemes de control de qualitat avançats i fer noves ampliacions a la fàbrica. Tot plegat, amb l’objectiu “de donar resposta a la creixent demanda de Mercadona”.

Aquest 2014, Monter també ha ampliat la seva gamma de productes amb una nova referència. Es tracta del llom de gall dindi curat, que comercialitza sota la marca ‘Hacendado’, la pròpia de Mercadona. L’empresa dóna feina a unes 300 persones, que treballen a les plantes de les Planes d’Hostoles, Sant Jaume de Llierca, Serinyà i Vic. Ara fa deu anys, l’empresa va ser pionera en l’elaboració de curats a partir de la carn de gall dindi, un tipus d’embotit del qual Monter ostenta el 85% de la quota de mercat.

 

Notícies relacionades:
El Grup Cañigueral, fabricant d’embotits de la marca Monter, construirà una nova fàbrica a Besalú
Monter tanca el 2013 amb 110 milions de facturació i destinarà 6 milions a la planta de les Planes