L’AMI presenta la Declaració de Cervera perquè els electes prioritzin aliances amb partits sobiranistes i treballin per la independència

L’Associació de Municipis per la Independència ha presentat la Declaració Municipalista de Cervera, que insta a les candidatures per a les properes eleccions municipals a prioritzar aliances amb partits sobiranistes. El text suposa un full de ruta per permetre que l’àmbit local lideri el procés català cap a la sobirania.

Després de la presentació del full de ruta de Convergència Democràtica i Esquerra Republicana per a les properes eleccions al Parlament del proper 27 de setembre, l’Associació de Municipis per la Independència, com a representant del sector local en aquest procés, ha mostrat la seva voluntat per situar el municipalisme en la base d’aquest full de ruta. Tot plegat s’emmarca en la Declaració Municipalista de Cervera, que estableix un seguit de pautes per a les candidatures dels municipis que formen part de l’Associació. En destaca la voluntat de prioritzar aliances amb partits sobiranistes i quan els electes prenguin possessió, es comprometin a treballar per la independència. El document, de moment només ha trobat discrepàncies en nou dels 740 ajuntaments que formen part de l’AMI. Són els governats per Iniciativa per Catalunya els Verds.