Troben la segona caixa negra de l’avió sinistrat als Alps francesos

Els equips de rescat han localitzat la segona caixa negra de l’avió de Germanwings estavellat. Hores després del sinistre, els equips de rescat van trobar només la carcassa de la caixa negra, però no el seu contingut.

Els equips de rescat han localitzat finalment la segona caixa negra de l’Airbus A320. Aquesta caixa conté els paràmetres del vol, com la posició, velocitat, l’altitud o la trajectòria, i ha d’ajudar a esclarir el comportament de l’aeronau abans que el copilot Andreas Lubitz decidís estavellar l’aparell als Alps. La primera caixa negra, amb les gravacions de les converses a la cabina i amb les torres de control, va ser localitzada el mateix dia del sinistre i va permetre que el fiscal de Marsella conclogués que va ser el copilot qui va estavellar premeditadament l’aeronau instants després que el pilot de l’avió sortís de la cabina. En aquest moment, es va aïllar a la cabina i va fer descendir l’aparell fins a xocar contra les muntanyes. En la tragèdia aèria dels Alps, hi van morir 150 persones. D’aquestes, 53 eren residents a Catalunya, 39 de nacionalitat espanyola i 14 d’altres nacionalitats.

 

Notícies relacionades:
La Garrotxa acomiada a Ariadna Falguera, una de les víctimes de la tragèdia als Alps, en un emotiu acte a l’Escola Pia d’Olot
Desenes de persones recorden Anna Surribas, una de les víctimes de la tragèdia als Alps francesos, a Riudaura
S’han recuperat entre 70 i 80 mostres d’ADN dels passatges del vol de Germanwings