Inaugurat un monòlit en homenatge a la cupletista olotina Càndida Pérez

Aquest dissabte s’ha inaugurat a la plaça del Teatre d’Olot un monòlit en honor a Càndida Pérez. Cupletista i compositora nascuda a la capital de la Garrotxa, va crear obres de gran renom especialment a principis de segle XX com Les Caramelles o La Marieta de l’ull viu.

Càndida Pérez, nascuda el 1803 a Olot també és reconeguda per la creació del subgènere del cuplet sentimental, que va ajudar a estendre l’ús del català als teatres més importants. Per això i tota la seva carrera artística és considerada la mare del cuplet.

En l’acte, després de la inauguració del monòlit, Elisa Planagumà i Rocío Romero Grau han interpretat amb piano i veu algunes peces de l’autora. Després de mesos d’investigació han pogut recuperar alguns cuplets inèdits que van veure la llum el cap de setmana passat, en el reconeixement cap aquesta figura històrica de la cultura d’Olot.

 

Notícies relacionades:
Olot reconeixerà la figura de la cupletista Càndida Pérez amb la instal·lació d’un monòlit a la plaça del Teatre