L’augment del turisme interior evidencia la manca d’una variant que descongestioni la travessera de les Preses en festius com la Setmana Santa

El túnel de Bracons ha complert sis anys. La seva construcció evidencia una millor accessibilitat, demostrada per l’augment del turisme a la Garrotxa procedent de la resta de Catalunya. La pujada del turisme també evidencia la manca d’una variant per redistribuir el trànsit. L’Ajuntament de les Preses ha demanat a la Generalitat que continuï treballant-hi, també durant el període electoral.

Les dades de l’Oficina de Turisme de les Preses constaten un augment del turisme interior durant els últims dies de Setmana Santa. Pel punt d’informació de l’oficina han passat unes 300 famílies i una quarantena de grups, la majoria procedents de la resta de Catalunya. L’augment del turisme interior fa més evident la manca d’una variant que descongestioni la travessera de les Preses, única entrada a la Garrotxa des de Bracons.

Des de la Generalitat expliquen el retard de les obres per la situació econòmica que pateix l’administració. L’Ajuntament de les Preses ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que els tècnics segueixin treballant en el projecte, malgrat en els propers mesos es donaran diversos períodes electorals. La proposta de traçat dibuixat per la Generalitat amb el consens dels ajuntaments de les Preses i la Vall d’en Bas està molt perfilat. Serà una carretera d’un carril per banda que transcorrerà al costat del riu Fluvià, a la plana de la Vall d’en Bas. Darrerament, els tècnics milloren aspectes com la prevenció d’inundabilitat en zones habitades. Mentre la variant no arriba, l’Ajuntament de les Preses espera que la Generalitat compleixi el seu compromís i construeixi abans de la fi del 2015 dues rotondes a la travessera, que contribuirien a alleugerir el trànsit al seu pas pel municipi.

 

Notícies relacionades:
Uns 7.000 vehicles de mitjana han circulat pels túnels de Bracons el mes d’octubre, xifra màxima assolida des de la seva obertura
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, anuncia que ja hi ha consens pel traçat definitiu de la variant de les Preses

x