El festival de literatura MOT comença aquest dijous a Olot amb la conferència inaugural de Mita Casacuberta i una conversa sobre ciutats al límit

El Festival de Literatura MOT de Girona i Olot comença la seva programació aquest dijous. Ho fa a la Sala La Carbonera de la capital de la Garrotxa amb dos actes que buscaran submergir el públic en la temàtica d’aquest any, les ciutats i el que s’ha escrit sobre elles.

A 2/4 de 7 de la tarda té lloc l’acte d’obertura, amb la conferència inaugural de la comissària del festival, Mita Casacuberta, professora de literatura contemporània a la Universitat de Girona i estudiosa de la novel·la i la seva construcció de la ciutat contemporània. Més tard, a les vuit del vespre, tindrà lloc una conversa entre l’escriptora Laura Restrepo i el fotògraf Kim Manresa sobre ciutats al límit, a través dels exemples que ofereixen les ciutats colombianes de Bogotà i Medellín. La jornada obre la programació d’una edició del festival que intentarà reconèixer una relació que es retroalimenta: la de la novel·la i la ciutat. Sovint s’ha dit que l’aparició de la metròpolis comporta l’ascensió de la novel·la, però també es diu que la novel·la té un paper fonamental en la creació de la ciutat.

 

Notícies relacionades:
Presenten el Festival literari MOT, que enguany es centra amb la narrativa de les ciutats i comptarà amb més de 40 autors de primer nivell
Més de dues mil persones han assistit a la primera edició del Festival MOT

x