La Fira de Sant Lluc compleix 700 anys i tindrà un programa d’activitats especial per celebrar-ho

La Fira de Sant Lluc compleix 700 anys. La ciutat vol estar a l’altura de la celebració d’un aniversari com aquest. L’Ajuntament ha dissenyat un programa de commemoració que s’allargarà tot l’any fins al novembre, si bé el gran gruix d’actes es concentraran el mes d’octubre, entorn de la Fira de Sant Lluc d’aquest any, la número 700.

Olot celebrarà els 700 anys de la Fira de Sant Lluc amb un extens programa que s’allargarà fins a mitjans de novembre i que s’estructura en dos eixos: recuperar la memòria de la fira i reconèixer la seva vessant ramadera.

Els actes de commemoració van començar al març amb la col·laboració en la cercavila dels cavalls de Sant Antoni i la presentació del documental sobre els 700 anys de la Fira durant la Mostra Olot.doc. El proper divendres 17 d’abril es presentarà el llibre històric i divulgatiu de la fira, titulat ‘700 anys d’empenta olotina’, obra del periodista Jordi Casas.

Els actes continuaran al maig amb l’espectacle i demostració eqüestre a la plaça de Braus i la mostra de camions de transport antics de Motor Antic Garrotxa. El 16 d’octubre s’ha previst un concert a càrrec de Kepa Junkera.

El gruix de les activitats commemoratives se centraran en els dies de la Fira de Sant Lluc, quan es distingiran persones per la seva contribució a la llarga història de la fira i es projectarà la pel·lícula ‘El Somni’ sobre la transhumància i el sector ramader. Els dies 14 i 15 de novembre, la ciutat acollirà el vuitè Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català. S’espera l’arribada d’un centenar de cavalls procedents d’arreu de Catalunya.

La presentació del llibre dels 60 anys de la Fira del Dibuix, de Josep Murlà, i el conte de la faràndula completen una programació especial que vol donar relleu als 700 anys de la Fira de Sant Lluc.

 

Notícies relacionades:
La Fira Ramadera aplega bestiar molt divers a la plaça de braus d’Olot amb la mirada posada en l’edició dels 700 anys
El bon temps i el fet que Sant Lluc hagi caigut en cap de setmana propicia milers de visites a la Fira del Dibuix
La Fira d’Entitats canvia de format en un centre d’Olot engalanat per a l’ocasió

Deixa un comentari