Comença el Festival MOT de literatura a Olot amb la presència de grans escriptors nacionals i internacionals

Ha començat el Festival de Literatura MOT, que es quedarà a Olot fins demà al vespre, per traslladar-se a Girona la setmana que ve. A dos quarts de set del vespre, la comissària Mita Casacuberta, va inaugurar l’esdeveniment per, tot seguit, donar pas a la primera de les diverses xerrades que hi haurà fins demà.

Els olotins aficionats a la literatura estan d’enhorabona. Ha començat el Festival MOT, que fins dissabte atraurà a Olot literats de gran nivell per parlar sobre ciutats.

El primer col·loqui havia de comptar amb la presència de la periodista i escriptora colombiana Laura Restrepo i amb el fotògraf Kim Manresa per parlar de Bogotá, Medellín i, en general, Colòmbia. Manresa, però, no va poder ser-hi per problemes de salut i Restrepo va parlar abastament sobre el seu país i la seva literatura: i és que no hi ha desert després de García Márquez, sinó que hi ha molts escriptors que publiquen a Colòmbia i Amèrica Llatina en general.

De tota manera, l’escriptora admetia que tot i la bona literatura que es fa a les dues bandes de l’Atlàntic, hi ha certa distància amb Espanya i Europa, i costa que aquí arribin llibres d’autors sudamericans i viceversa. Entrevistada per OLOT TELEVISIÓ, Restrepo ho va atribuir a “problemes de comercialització i d’editorials”.

Aquesta tarda es parlarà de París amb Éric Hazan i Josep Ramoneda, de Lisboa amb António Lobo Antunes i Jordi Galves i finalment, de Barcelona, amb Eduardo Mendoza i Sergi Pàmies.

 

Notícies relacioandes:
El festival de literatura MOT comença aquest dijous a Olot amb la conferència inaugural de Mita Casacuberta i una conversa sobre ciutats al límit
Presenten el Festival literari MOT, que enguany es centra amb la narrativa de les ciutats i comptarà amb més de 40 autors de primer nivell

x