La Garrotxa recapta 50.000 euros anuals des de la implementació de la taxa turística destinats a la promoció i millora de l’activitat

A la Garrotxa la taxa turística ha recaptat 50.000 euros anuals que reverteixen en la comarca de dues maneres. Per una banda el 30% que arriba als ajuntaments els gestiona Turisme Garrotxa i van destinats a mantenir la xarxa de senders Itinerànnia. Per l’altra, arriben a la comarca a través de la subvenció del Pla de Foment extret dels diners recaptats amb la taxa i que es destinen a projectes turístics.

Un euro per nit i per persona és el que des de l’últim trimestre del 2012 es ve recaptant amb la taxa turística. Un import que es va posar en marxa pensat perquè tingués un retorn en el territori en forma de promoció turística. A la Garrotxa des de llavors s’ha recaptat una mitjana de 50 mil euros a l’any amb els que s’ha pogut posar en marxa i millorar diversos projectes. Una part d’aquests diners, el 30% arriba directament als ajuntaments. A la comarca tots els consistoris van acordar que qui gestionaria aquests diners seria Turisme Garrotxa i des del primer any aquest organisme ha destinat tota la partida al manteniment de la Xarxa de Senders Itinerànnia.

Els ajuntaments garrotxins també van decidir anar units en la sol·licitud del Pla de Foment que, a través de subvencions extretes amb l’import de la taxa, permetia als territoris millorar aspectes turístics. La sol·licitud de la comarca, que es va resoldre favorablement, engloba projectes d’àmbit local com poden ser la construcció d’un aparcament a l’Oficina de Turisme de Sant Feliu de Pallerols o la senyalització del nucli urbà de Santa Pau i d’altres més comarcals com la construcció del Parc de Volcans, que inclou el centre de distribució de visitants i nova oficina de turisme d’Olot o la creació de rutes culturals a tota la comarca.

Aquestes rutes es preveu que podran posar en marxa aquest mateix estiu. La resta de projectes del Pla de Foment s’aniran portant a terme al llarg d’aquest 2015.

 

x