La Generalitat crearà una reserva de boscos per preservar-los intactes i que creixin de manera natural

La Generalitat crearà una reserva de boscos al juny per a preservar-los intactes i que creixin de manera natural. A hores d’ara ja se n’han identificat fins a 154 que sumen més de 2.000 hectàrees. La majoria són boscos mitjans, i l’objectiu és incloure’n més per a tenir, com a mínim, un exemple de cadascun dels boscos més representatius de Catalunya.

 

Agricultura crearà l’Observatori de la Biodiversitat i la Xarxa de Boscos d’Evolució Natural al llarg d’aquest any. També s’ha donat a conèixer l’inventari de boscos singulars i s’ha informat sobre l’estat del compliment dels acords d’una moció aprovada pel Parlament per la conservació del medi natural.

A finals d’any Catalunya ja comptarà amb el primer observatori de la Biodiversitat. Serà un dels principals instruments que, contemplats al Pla de gestió d’espais protegits, servirà per avaluar amb indicadors científics, l’evolució de la biodiversitat en el nostre territori. S’ha aprofitat per a donar a conèixer l’actualització de l’inventari de boscos singulars que es va iniciar l’any 2008 i el que estan ampliant amb la creació d’una xarxa de reserves de boscos d’evolució natural.

Tot i així, han deixat clar que la gent sí en podrà gaudir però sense fer-hi activitats que puguin malmetre l’espai. En aquest sentit han informat sobre l’estat del compliment d’una moció aprovada pel Parlament fa un any on es van acordar un seguit d’actuacions per la conservació del medi natural. Ja s’han complert el 84% dels punts acordats entre els que es garantia la vigilància de les aigües marítimes i interiors, es potenciava el cos d’Agents rurals i es revisava la Llei del Centre de la Propietat Forestal, entre altres.

Deixa un comentari