La prova Oxfam Intermón Trailwalker de Catalunya tornarà a sortir d’Olot el proper 18 d’abril amb un rècord en nombre d’equips

El major esdeveniment esportiu contra la pobresa, l’Oxfam Intermón Trailwalker, tornarà a sortir d’Olot el proper dissabte 18 d’abril. Ho farà amb més equips que mai, 375. La prova esportiva té un objectiu solidari: recaptar fons per construir pous d’aigua a l’Àfrica. Cada cop són més els equips que provenen d’empreses. Aquest any en són més de la meitat.

L’Oxfam Intermón Trailwalker trona a ser un èxit abans que es doni el tret de sortida. A hores d’ara ja s’han inscrit 375 equips de sis persones, que han aportat un mínim de 1.500 euros per a les finalitats solidàries de la prova. Ahir, nou dies abans de la prova, ja s’havien recaptat 618.000 euros. Cada cop són més els treballadors d’empreses que s’animen a completar els 100 quilòmetres del recorregut fins a Sant Feliu de Guíxols. Aquest any, més de la meitat dels equips procedeixen d’empreses. Un 20% dels equips inscrits són de les comarques de Girona, però més de la meitat procedeixen de la demaració de Barcelona. La resta són de la resta de l’Estat o de l’estranger.

Per facilitar l’organització logística, aquest any els dorsals es donaran divendres 17 d’abril, de les sis de la tarda a les 12 de la mitja nit. Fins ara, totes les edicions de la Trailwalker han fet que allotjaments de la ciutat s’omplissin fins a gairebé el 100% de la seva capacitat. L’Ajuntament d’Olot destaca els valors d’esport i solidaritat que la prova aporta a la ciutat; també els beneficis econòmics que comporta.

L’important de la Trailwalker no és la competició, sinó la finalitat. El recaptat durant la prova es destina a la creació de pous a l’Àfrica, per tal de fer més accessible l’aigua a la població. La Trailwalker és dura. El rècord per completar els 100 quilòmetres es troba en 9 hores 46 minuts, tot i que la majoria d’equips els completen en 20 o 22 hores. L’any passat el 95% dels participants van creuar la línia de meta.

 

Notícies relacioandes:
Gairebé dues mil persones surten des d’Olot cap a Sant Feliu de Guíxols en la Oxfam Intermon Trailwalker 2014