Olot escalfa motors pel Festival Sismògraf amb diverses activitats culturals el proper cap de setmana

A partir del 17 d’abril, les companyies locals donaran el tret de sortida al festival que converteix Olot en l’epicentre de la dansa a Catalunya. Divendres vinent, els alumnes dels instituts olotins que han participat al projecte Tots Dansen presentaran les seves coreografies a l’escenari del Teatre Principal; dissabte se celebrarà el SismOFFgraf, una jornada participativa al voltant de la dansa contemporània.

Assaig general Tots Dansen 2015

Gairebé 200 alumnes de secundària olotins participen a Tots Dansen, una iniciativa impulsada per la Xarxa Transversal en cinc ciutats catalanes, amb l’objectiu d’apropar aquesta disciplina artística al públic jove. Des de fa tres mesos, l’Institut la Garrotxa, el Cor de Maria i el Bosc de la Coma han introduït la dansa contemporània en les seves classes d’educació física, i divendres que ve en podrem veure el resultat.
L’endemà dissabte, la Plaça del Teatre serà el punt de trobada de l’off del Sismògraf, un petit festival amateur i experimental, amb la participació de companyies locals com Les Crusants, Elles o Mobuskk. Entre les activitats previstes destaca Caminoacieloabierto, en la qual els espectadors podran aprendre i interpretar una coreografia pels carrers d’Olot. Aquesta setmana al MAC Exprés sabrem com ha anat el procés del Tots Dansen a Olot amb Jes Padrosa, ballarina i professora del projecte. També us avançarem el més destacat del SismOFFgraf.