Montagut acull el 6è Combat de Corrandes i rep la Calçotada Popular per primer any

Montagut va celebrar dissabte el seu Combat de Corrandes. Després de la 13a calçotada popular, traslladada del Firal d’Olot a Montagut per l’entrada en vigor del pla d’usos, el mig miler de persones reunides a la població van passar una bona estona amb els que es van atrevir a fer versos amb aquesta tradicional cançó improvisada catalana.

La gresca va començar al migdia amb la 13a Calçotada Popular de la Greda, arribada des del Firal d’Olot després de l’aprovació del nou pla d’usos que hi prohibeix cuinar: Montagut l’ha acollit i espera fer-ho molts anys més, perquè va reunir mig miler de persones i es van esgotar tiquets segons fonts de l’organització.

I després de dinar, ha tingut lloc el 6è Combat de Corrandes, un esdeveniment cultural ben consolidat. La participació d’alguns garrotxins però també de molta gent de fora i amb cert renom a l’hora d’improvisar rimes cantades en català, van crear un ambient distès i entretingut en una festa major que aspira a créixer encara més. La guanyadora nacional va ser la Gemma, glossadora de les Terres de l’Ebre, i el premi garrotxí se’l va endur Gilbert Martín.

 

Notícies relacionades:
La Calçotada Popular de la Greda es celebrarà juntament al Combat de Corrandes a Montagut