Martí Gironell presenta a Besalú la seva nova novel·la, ‘Strappo’, un treball que narra com es van arrencar les pintures romàniques del Pirineu de Lleida per exposar-les en museus nord-americans

L’escriptor i periodista garrotxí va fer parada a casa seva en el que ja és una tradicional presentació cada cop que estrena una novel·la. Unes trenta persones hi van assistir per escoltar els comentaris de Martí Gironell sobre el seu nou treball, Strappo. 

Strappo, tal i com va explicar l’autor, és una novel·la històrica que narra com es van arrencar les pintures romàniques que hi havia a les valls del Pirineu de Lleida i es van vendre a museus nord americans sota la connivència de moltes persones que ho sabien a Catalunya i amb la ignorància de les persones del territori.

El llibre compta amb històries reals, personatges verídics i fets documentats, a més de tenir implícita la intriga i l’estil que han caracteritzat tots els treballs de l’escriptor garrotxí. Gironell ha seguit la tradició de presentar el seu nou treball a casa, a Besalú, donant molta importància a les seves arrels garrotxines i amb el públic fidel que sempre l’acompanya en aquests actes.

La presentació va comptar amb la presència d’una trentebna de persones al consistori del municipi i Martí Gironell va explicar tots els secrets d’Strappo i la motivació que el va conduir a escriure’l. Espoli, enganys i intriga són alguns dels trets diferencials del seu darrer treball, que transcorre en escenaris com Nova York i el Pallars. La cobdícia d’alguns per apropiar-se pintures romàniques que no són seves i la lluita dels vilatans per evitar que els prenguin el patrimoni del seu país és la història que marca un entretingut llibre.

 

Notícies relacionades:
El llibre ‘El primer heroi’ del garrotxí Martí Gironell ha estat el cinquè llibre de ficció en català més venut a Catalunya

x