Oix acull la segona edició del Canicross, per primer cop dins del calendari de la lliga de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern

Aquest diumenge s’ha disputat la 2a edició del CaniCross d’Oix, una cursa que per primer cop formava part del calendari de la lliga organitzada per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. El primer classificat en categoria absoluta ha estat Daniel Artero i el seu gos Ken, i en femení la vencedora ha estat Laia Masriera amb la gossa Hiska.

canicross

El Canicross és una disciplina esportiva que consisteix en córrer lligat a un gos. L’animal ajuda al corredor, tirant de la cinta que els uneix, i es desenvolupa principalment per circuits de muntanya. Per aquest motiu Oix és un lloc fantàstic per a la pràctica d’aquesta modalitat, i diumenge va viure la final de la lliga de CaniCross i BikeJoring organtizada per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, amb més de setanta competidors.

En categoria masculina, el primer d’arribar a la meta ha estat Dani Artero, amb el seu gos Ken, imposant-se als cinquanta participants que corrien el CaniCross d’Oix. En categoria femenina, la vencedora ha estat Laia Masriera amb la gossa Hiska, aguantant el ritme a les zones en pujada.

L’any que ve Oix pretén tornar a organitzar una cursa de CaniCross i BikeJoring, i espera que creixi el nombre de garrotxins participants, en un esport que guanya adeptes a Catalunya però que té molts pocs practicants a la comarca.

x