Roger Viñas i Jaume Quintana guanyen la tercera edició de la Romànic Extrem, que reuneix més de 700 corredors i corredores

La tercera edició de la Romànic Extrem ha tornat a registrar aquest diumenge un ple absolut. Més de 700 corredors i corredores han omplert la Vall de Bianya  en una prova molt dura però amb diferents nivells de dificultat que permeten reunir a un públic molt variat. Roger Viñas, en la marató de muntanya completa, i Jaume Quintana, en la mitja, han estat els guanyadors de la prova.

La Vall de Bianya ha tornat a acollir avui una de les proves més destacades del panorama esportiu garrotxí, la Romànic Extrem. En tan sols tres anys, la cursa ha esdevingut tot un referent per uns aspectes que són difícils d’aconseguir i gairebé impossibles d’igualar.

El recorregut és fantàstic, envoltant les esglésies i rondant els paratges de la Vall de Bianya i oferint als corredors un circuit de muntanya pur amb dues possibilitats: la mitja marató, d’uns 23 quilòmetres, i la marató de muntanya completa, una prova duríssima de 42 quilòmetres. Aquest any, l’organització va trencar novament tots els registres limitant la inscripció a 700 inscrits per preservar la qualitat de la cursa i penjant novament el cartell de complet.

En la marató de muntanya completa, de duresa extrema i amb 300 participants, el primer a creuar la línia de meta ha estat Roger Viñas, a les 3 hores i 52 minuts. Ben a prop seu ha entrat Aleix Fàbregas, seguit una mica més lluny de Jordi Gamito. Tots tres han tret un bon marge al quart classificat. Pel que fa a la mitja marató, el guanyador ha estat Jaume Quintana, amb un temps de dues hores justes, a dos minuts de distància del segon, Xavi Llamas, i a tres del tercer, Joan Comas.

La Romànic Extrem d’aquest 2015 ha aplegat també com cada any molta participació femenina. En aquesta categoria la guanyadora de la mitja marató ha estat Nuria Villegas, seguida de Montse Corominas i Raquel Velasco. En la marató completa, la primera dona en creuar la meta ha estat Taloma Lobera seguida al circuit de Mercedes Arcos i Dolors Morcillo.

Així doncs, una nova edició de la Romànic Extrem ja ha passat però el que es queda és l’èxit d’una prova organitzada per la gent de la de Bianya que ho organitza de manera desinteressada i aconsegueix promocionar amb esport i bona afluènca de públic els paratges inigualables de la seva vall.

 

Notícies relacionades:
La Romànic Extrem de Bianya completa les 700 inscripcions i descarta augmentar el nombre de places per garantir la qualitat de la cursa

x