L’empresa d’embotits Espuña inaugura una planta de producció de tapes a la Pobla de Lillet per expandir-se al mercat americà

El president de la Generalitat, Artur Mas, va inaugurar ahir la nova planta de l’empresa olotina Espuña a la Pobla de Lillet, al Berguedà. Mas ha posat l’empresa com a exemple de l’alineació entre el món públic i privat que ha servit per salvar empreses i crear-ne de noves. Espuña va adquirir el juny de 2014 la unitat productiva de Soluciones Alimentarias S.A, que havia entrat en concurs de creditors, i va rebre el suport de la Generalitat a través de la Direcció General d’Indústria.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va inaugurar ahir a la tarda la fàbrica d’embotits Espuña a La Pobla de Lillet. A La Pobla, l’empresa Espuña fabricarà una nova gamma de tapes per exportar el 90% de la producció, consolidar la seva relació comercial amb França, Anglaterra i Alemanya i expandir-se a nous mercats com els Estats Units o Canadà. L’empresa ha dissenyat la fàbrica de La Pobla per homologar la producció als nivells de qualitat i sanitat que exigeix el mercat dels Estats Units. La fàbrica dóna feina a una trentena de persones de La Pobla i està previst que pugui augmentar la plantilla i la producció, en funció de com respongui l’exportació a Amèrica.

El president de la Generalitat, ha ressaltat que l’adquisició de la planta per part d’Espuña és una iniciativa que demostra que, per molt malament que vagin les coses, sempre hi ha alguna oportunitat. L’alcalde de La Pobla de Lillet, Vicenç Linares va agrair a l’empresa Espuña haver confiat en el seu municipi i va manifestar que era un dia gran per a la població, ja que, a més de celebrar la inauguració de la fàbrica, ahir també es complien 718 anys que La Pobla de Lillet va rebre de mans dels senyors de Mataplana la carta de poblament i franqueses que garantia el creixement mercantil i en població del municipi medieval.

 

Notícies relacionades:
Embutidos Espuña compra una fàbrica a la Pobla de Lillet, al Berguedà

Deixa un comentari