Els alumnes de l’institut Salvador Vilarrasa de Besalú participen en un intercanvi de treballs sobre patrimoni jueu amb alumnes de Girona i Castelló d’Empúries

Els alumnes de l’Institut Salvador Vilarrasa de Besalú van participa ahir en un intercanvi de treballs sobre patrimoni jueu amb alumnes de Girona i Castelló d’Empúries. En total més de 250 alumnes dels 3 instituts gironins van visitar ahir el call jueu de Girona en el marc d’un projecte que promou la xarxa de ciutats amb patrimoni jueu.

Es tracta d’una iniciativa de la ciutat andalusa de Lucena i l’està portant a terme la xarxa de les ciutats amb patrimoni jueu. Aquesta ha estat la primera trobada d’intercanvi que es feia a la ciutat de Girona i uns 250 alumnes dels Instituts Vicens Vives, l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú i l’Institut Castelló d’Empúries han visitat el patrimoni jueu que es conserva a la ciutat gironina. “Voliem treballa ramb els nostres alumnes perquè havíem detectat que la gent coneix molt el patrimoni general de fora de la ciutat però en canvi els estudiants coneixien poc el seu propi patrimoni” explica Assumpció Hosta, directora del Patronat Call de Girona i Secretaria general Red de Juderias

Els alumnes durant el curs han estat treballant amb la història dels jueus a les seves ciutats. Han tractat diversos temes com història, música, patrimoni i literatura i després de la visita ho han presentat a l’Institut Vicens Vives en diferents formats, com aplicacions, blogs i representacions teatrals.

Els alumnes del Vicens Vives han estat els encarregats d’ensenyar i explicar tot el patrimoni del call de Girona i ho han fet amb una visita pels carrers del Barri Vell de la ciutat. “Hem visitat la catedral, el carrer de la Força i hem entrat al  museu i els hem ensenyat les parts d’una casa i el miqvé” explica Pau Arana  de l’IES Jaume Vicens Vives.

Els alumnes de Besalú han estat treballant amb el patrimoni jueu del seu municipi i els ha cridat l’atenció la història de Girona. Serà el dilluns vinent quan aquests visitaran Besalú i Castelló d’Empúries.

 

Notícies relacionades:
La Xarxa de Calls Jueus de l’Estat acorda a Besalú emprendre un projecte d’intercanvi d’estudiants als municipis membres

x