ERC d’Olot presenta un programa electoral per a quatre anys tot i que creu que la possible independència obligarà a convocar eleccions el 2017

El candidat d’Esquerra a Olot, Pere Gómez, ha anunciat que s’hi presentarà per última vegada, i espera que el proper mandat duri dos anys, després que, segons preveu, les forces sobiranistes sumin majoria a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Ho va dir ahir durant la presentació del programa electoral. La formació va fer-lo públic després de completar la ruta de l’Olot republicà.

Militants i simpatitzants d’Esquerra van completar ahir a la tarda la ruta de l’Olot republicà per commemorar l’aniversari de la proclamació de la República Catalana el 1931. Esquerra ha incorporat en el programa la petició de l’ANC de donar suport a la Generalitat i al Parlament per proclamar la nova república catalana. Esquerra ha establert el programa electoral en quatre eixos. El primer, el nou Olot republicà, planteja un referèndum perquè els ciutadans decideixin sobre la reforma del Firal. El segon eix és el de l’Olot per a tothom, per fomentar la igualtat d’oportunitats, on es proposa reduir l’aportació de les famílies a les escoles bressol, l’Escola Municipal d’Expressió i l’Escola Municipal de Música. El tercer eix del programa, l’Olot emprèn, preveu la creació d’un centre de creixement, impuls i creació d’empreses, un centre de creació d’indústries culturals i un pla d’impuls del Barri Vell. El quart eix, el nou Olot, planteja un pla d’acció de l’energia sostenible i una variant d’Olot per a tots els barris.

Finalment, el programa inclou un annex amb propostes de les joventuts d’Esquerra, on es proposa millorar l’oferta d’estudis superiors de la FES, la creació d’una biblioteca vinculada als estudis postobligatoris de Belles Arts, un major pressupost per a la Sala el Torín, subvencions per als alumnes d’estudis superiors que es desplacen fora d’Olot i la creació d’un Consell Local de Joventut.

 

Notícies relacionades:
‘Construïm l’Olot de la llibertat’ és el lema d’ERC per a les eleccions municipals
Esquerra Republicana presenta els 11 primers membres de la seva llista per les municipals a Olot
ERC presenta la número 2 d’Olot, Anna Barnadas, i el resultat del programa participatiu, que aposta per la promoció de l’entorn i els avenços tecnològics

x