‘Plagues i Volcans’ és la tornada de l’enterrador perspicaç de Miquel Casas a les llibreries

Miquel Casas ha fet pública la seva segona novel•la titulada “Plagues i Volcans”. Tres anys després del seu debut literari amb ‘Secret sota greda’, Casas torna a confiar en l’enterrador perspicaç, per resoldre un cas d’enigmes amb un assassinat i una dona assetjada.

Les aventures policíaques de l’enterrador perspicaç tornen a les llibreries per Sant Jordi. Miquel Casas ha presentat la seva segona novel•la d’intriga sota el títol ‘Plagues i Volcans’. Funerari de professió, Casas torna a confiar en el seu alter ego, també enterrador, per resoldre un cas d’enigmes amb dos escenaris claus: per una banda l’assassinat d’un industrial olotí, i per l’altra l’assetjament que pateix una antiga sex símbol de la ciutat. Tot i tractar-se d’una novel•la negra, Casas ha volgut donar al relat un toc d’ironia i l’ha carregat de crítica social “contra els Mossos, l’ajuntament i obres que s’han fet a la ciutat” diu Casas que afegeix que “és una explicació de la ciutat d’Olot amb coses que a l’autor i al personatge no els acaben de convèncer” .

A més de novel•la negra, ironia i crítica social, l’autor també barreja realitat i ficció en el seu relat. En la història hi participen persones que existeixen en la vida real. L’escenari de la novel•la és Olot situant el relat en bars i escenaris coneguts. Tot i que per Casas aquest segon llibre també podria situar-se en qualsevol altre ciutat, això no passarà amb el tercer relat de l’enterrador perspicaç. “La tercera que sortirà d’aquí poc, aquella sí que és a Olot perquè passa per Festes del Tura. Aquest segon passa a Olot però podria passar en qualsevol altre lloc”.

Com anuncia ell mateix, Casas té la tercera novel•la, ambientada en les Festes del Tura, acabada d’escriure i espera poder publicar-la al setembre.

 

Notícies relacionades:
El ‘Secret sota greda’, de Miquel Casas, rècord de vendes a Olot

x