El Parlament de Catalunya obre la porta a ampliar la taxa turística

El Parlament de Catalunya ha admès a tràmit una proposició de llei d’Iniciativa per Catalunya els Verds que demana augmentar la taxa turística mig euro als hotels de cinc estrelles, i aspira que també la paguin els usuaris d’apartaments turístics, càmpings i albergs. El parlament l’ha admès a tràmit amb els vots en contra de Convergència i Unió. El Consell Comarcal de la Garrotxa hi està a favor, en tant que el recaptat es pot destinar a projectes comarcals.


El Parlament ha admès a tràmit aquest dimecres una proposició de llei d’ICV-EUiA per modificar la taxa turística que va implementar el govern català el 2012 i que el 2014 va suposar per a les arques catalanes una recaptació de més de 40 milions d’euros. Tots els grups hi han votat a favor, excepte CiU. La proposició de llei d’ICV-EUiA demana augmentar la taxa mig euro als hotels de cinc estrelles i aspira que també paguin la taxa els apartaments turístics, els càmpings i els albergs amb càrrecs que vagin dels 0,25 als 2 euros. La diputada Laura Massana ha dit que el seu partit qüestiona “el creixement sense límit del turisme”, i ha exposat que la seva llei busca augmentar la recaptació per fer polítiques que facin que l’activitat turística tingui una tornada social en els ciutadans.

 

Notícies relacionades:
La Garrotxa recapta 50.000 euros anuals des de la implementació de la taxa turística destinats a la promoció i millora de l’activitat
Felip Puig: “La taxa turística està aconseguint els resultats pels quals va ser creada”

x