La Biblioteca Marià Vayreda canviarà d’aspecte per uns dies durant la celebració de l’Any de les Biblioteques

La Biblioteca Marià Vayreda celebrarà l’Any de les Biblioteques. Ho farà la setmana que ve, de dilluns a divendres, en una celebració que canviarà, per uns dies, l’aspecte habitual de la biblioteca. Durant tota la setmana es durant a terme un seguit d’actes, entre ells una conferència de Toni Soler, un espectacle de dansa i dos concerts.

Aquest 2015, coincidint amb el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya, és l’Any de les Biblioteques. Aquesta xarxa és un dels projectes més emblemàtics de la Mancomunitat que es va iniciar el juliol del 1915 amb la primera convocatòria de concurs de les primeres quatre biblioteques populars i la d’Olot en va ser una d’elles. És per aquest motiu la celebració de l’Any de les Biblioteques que es farà a la ciutat és especialment gran. “Ens va semblar que havíem de fer alguna cosa que es notés” assegura la directora de la Bibilioteca Marià Vayreda Carme Simon que continua “el que farem és que com que no tenim sala d’exposicions ni sala per fer-hi actes ens la hem d’inventar i ho farem apartant tots els mobles de la planta baixa on hi posaran un escenari per dur a terme tots els actes”.

Aquestes activitats s’iniciaran el dilluns dia 20 i duraran fins el divendres 24. Entre els actes que es faran destaquen una conferència sobre els paral·lelismes que es poden trobar entre l’època de la Mancomunitat l’època actual a càrrec del periodista i historiador Toni Soler. També es faran dos concerts i l’espectacle de dansa ‘Balla’m un llibre’ en el que s’ha demanat a cinc clubs de lectura de biblioteques i grups de dansa, un d’ells d’Olot, que coreografiïn un llibre. “En el cas d’Olot el llibre proposat és Dràcula que encara ho tenen bastant fàcil, que hi ha alguns grups que no se com ho faran amb el llibre que els ha tocat”.

Tots els actes, que estan finançats per la Generalitat de Catalunya, seran gratuïts i es duran a terme a la planta baixa de la biblioteca que lluirà un aspecte totalment diferent al que té habitualment.

x