L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts crea un portal de transparència i s’avança a l’aplicació de les lleis dels governs català i espanyol

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha obert als veïns diversa informació referida al consistori a través d’un portal de transparència que han anomenat ‘El teu Ajuntament més a prop‘. La nova eina permet als santjoanencs expressar la seva opinió sobre actuacions i gestió portats a terme des del consistori. El portal ja es troba en funcionament i es pot accedir a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha posat en marxa un portal de transparència anomenat ‘El teu Ajuntament més a prop’. Amb aquesta eina, els veïns del municipi podran conèixer dades com els pressupostos municipals, les retribucions de l’equip de govern i altres informacions d’interès. S’hi publicaran els projectes i les obres en curs, indicadors de transparència i comptes de l’ens municipal. El portal també permet als veïns transmetre les seves opinions i suggeriments.

La nova eina informativa i participativa s’ha dissenyat seguint els criteris de bona gestió municipal del Segell Infoparticipa, una metodologia d’avaluació de la qualitat i transparència en la informació pública de la Universitat Autònoma de Barcelona, que posiciona en un rànquing els ajuntaments segons el grau de transparència i qualitat en la informació que posen a l’abast a través de les seves pàgines webs.

Amb aquest portal, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts s’avança a l’aplicació de les lleis de transparència dels Governs català i espanyol, que es posaran en vigor amb l’inici del 2016. La seva creació forma part del nou projecte comunicatiu de l’Ajuntament per apropar-se al ciutadà, mitjançant diverses accions, com ara la renovació d’una nova agenda mensual d’activitats i notícies, que es reparteix a principi de mes a totes les bústies; fomentant la participació dels vilatans a través de les xarxes socials i les noves webs del consistori, i també a través de les reunions amb diverses entitats i associacions per a conèixer la seva opinió i inquietuds. El portal ja és operatiu. S’hi pot accedir mitjançant un enllaç directe des del web municipal anomenat “El teu ajuntament més a prop”.

x