Olot en Comú aposta per prioritzar la lluita contra l’atur i consultarà el seu programa electoral amb els seus simpatitzants

Olot en Comú, integrada per forces polítiques com Podem o Iniciativa per Catalunya els Verds esquerra unida i alternativa, ha presentat la llista amb què concorrerà a les eleccions municipals. Properament dissenyarà el programa a partir de l’aportació dels veïns convocats en una assemblea. D’entrada, el grup té prioritat per la lluita contra les desigualtats socials, com l’atur, per davant d’invertir en grans infraestructures a la ciutat.

La nova proposta electoral Olot en comú ha presentat en un acte públic amb conferències i actes culturals la seva candidatura, encapçalada per Xavier Garcia altres persones vinculades a diverses entitats de la ciutat. Segueixen a Garcia, Víctor de Paz, Jaume Andrés i Anna Rodríguez. Més avall, s’hi troben persones que han estat vinculades a associacions sindicals com Juan Correa o Francesc López, professionals de la cultura com Laia Canosa, Raül Valls, del Centre de Sostenibilitat Territorial, o Llorenç Planagumà, que va ser regidor a l’Ajuntament d’Olot per Alternativa per la Garrotxa. “Una gran gent i bones persones que es dediquen a fer feina de formigueta en moltes entitats” explica el cap de llista de la formació Xavier García.

Presentada la candidatura, Olot en comú es posarà a redactar el programa. Per fer-ho, demanarà l’opinió dels simpatitzants. Ho faran el dia 25 d’aquest més i després d’aquesta jornada tancaran el programa electoral.

D’entrada, el grup vol prioritzar la lluita contra les desigualtats socials, com l’atur, per davant d’invertir en grans infraestructures a la ciutat. García afirma que tot i que a Olot no patim el problema d’atur tan greus que hi ha a altres indrets, una de les seves prioritats serà atendre aquest problema perquè creu que des de l’Ajuntament “es poden fer forçes més coses” com ara demanar recursos a Europa o a la Diputació de Girona així com treballar amb xarxa amb altres consistoris. Per a García, la piscina municipal és un tema pendent a nivell d’infraestructures. Considera que tindria més rendiment si es pogués cobri ja que donaria resposta a necessitats dels olotins que no poden pagar la de les Tries i se’n vana Besalú o a Torelló. En quant a infraestructures, la número 4 de la formació Anna Rodríguez, es qüestiona si es necessari invertir tot el que es vol destinar en la reforma del Firal d’Olot. Assegura que és necessària la reforma però que potser s’hauria de preguntar als ciutadans quants diners hi volen invertir.

 

Notícies relacionades:
Podem, EUiA i ICV es presentaran a les eleccions municipals amb el nom d”Olot en Comú’, la setena llista que opta a entrar a l’Ajuntament d’Olot

x